افشاگری یک رسانه: هزینه فروش اطلاعات مقاومت در لبنان چقدر است؟
رخنه امنیتی خطرناک صورتگرفته به سیستم پیجرها در لبنان که منجر به جنایت بزرگ اسرائیل در این کشور شد، همچنان مورد توجه رسانهها قرار دارد.
تحلیلگران رسانهها بر این باورند که وقوع چند حمله پیاپی طی کمتر از چهار روز در لبنان بیانگر نفوذی است که رژیم صهیونیستی در لبنان دارد و این امر بدون وجود نیروی انسانی (جاسوسها) امکان تحقق ندارد.
روزنامه کویتی الجریده طی گزارشی در این رابطه به نقل از یک منبع آگاه امنیتی لبنانی خبر داد، حزبالله در حال تحقیق گسترده درباره این رابطه بوده و افرادی را هم به اتهام ارتباط با برخی از سفارتخانه دستگیر کرده است، این در حالی است که به گفته این منبع بسیاری از جاسوسها اصولاً در مقابل مبالغ بسیار ناچیز، اطلاعات خود را در اختیار دشمن قرار داده و صرفاً خواهان انتقال خود و خانوادههایشان به کشورهایی همچون کانادا یا استرالیا برای آغاز زندگی جدیدی در آنجا شدهاند.
در این بین، پایگاه اطلاعرسانی اخبار الامارات هم در گزارشی تحلیلی با استناد به اطلاعات منتشرشده در مجله نیوزویک اعلام کرد، آنچه که در عملیات (جنایت) پیجرها شاهد آن بودیم تحولی است که در سازوکار جنگها شکل گرفته است، به نحوی که اجازه ورود فناورهای پیشرفتهای همانند دستگاههای منفجر شوند و هواپیماهای بدون سرنشین انتحاری که با هوش مصنوعی کار میکنند را به ساختار تاکتیکهای کلاسیک جنگها میدهد.
به گفته کارشناسان، در صحنه جنگهای نوین، توجه کشورها بر فلج کردن سیستمهای الکترونیکی و سایبری دشمن متمرکز شده و دیگر خبری از تکیه صرف بر تاکتیکهای نظامی کلاسیک نخواهد بود.
حمزه عطار، تحلیلگر نظامی، در این رابطه گفت: جنگهای نوین به تدریج از جبهههای جنگ کلاسیک دور میشود و به سوی عملیات سایبری و سری پیش میرود.
این کارشناس که با نیوزویک گفتوگو میکرد، افزود: حملات الکترونیکی پیشرفته علیه خودروها و هواپیماها میتوانند تلفات انسانی بسیار زیادی را ظرف چند ثانیه به همراه آورند، به ویژه که در حال حاضر اکثر خودروها از دستگاههای کنترل الکترونیکی بهرهمند هستند که ثابت شده امکان هک شدن آنها بسیار زیاد است.
این در حالی است که اگر هکرها بتوانند به سیستمهای ناوبری و کنترل هواپیماها رخنه کنند، تلفات آن بسیار فجیعتر شده و ما با یک فاجعه جهانی مواجه خواهیم شد.