ستاره‌شناسان یک خوشه ستاره‌ای جدید در راه شیری کشف کردند

ستاره‌شناسان با استفاده از ماهواره «گایا» سازمان فضایی اروپا به طور اتفاقی یک خوشه باز جدید را در کهکشان «راه شیری» کشف کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فیز، این خوشه تازه کشف شده که با نام اش-۱/ Ash-۱ نامگذاری شده، نسبتا جوان و از حداقل ۴۰۰ ستاره عضو تشکیل شده است. خوشه‌های باز (OCs) که از یک ابر مولکولی عظیم شکل گرفته‌اند، گروه‌هایی از ستاره‌ها هستند که از لحاظ گرانشی با یکدیگر پیوند دارند. تا کنون بیش از یک هزار مورد از آنها در راه شیری کشف شده‌ و دانشمندان هنوز دنبال موارد بیشتری می‌گردند و امیدوارند انواع مختلفی از این گروه‌های ستاره‌ای پیدا کنند.

گسترش دادن فهرست خوشه‌های باز کهکشانی شناخته‌ شده و مطالعه دقیق آنها می‌تواند برای ارتقای شناخت دانشمندان از شکل گیری و تکامل کهکشان ما نقش مهمی داشته باشد. اکنون یک گروه از ستاره شناسان به رهبری «اشرف لطیف تدروس» از موسسه ملی تحقیقات نجوم و ژئوفیزیک در قاهره مصر، شناسایی یک خوشه باز کهکشانی جدید را گزارش داده اند. آنها این خوشه باز جدید را در صورت فلکی «ساگیتاریوس» (Sagittarius ) و در میدان مربوط به خوشه کمتر مطالعه شده Majaess ۱۹۰ شناسایی کرده‌اند.

این محققان توضیح دادند: ما با بررسی ناحیه پیرامون خوشه ستاره‌ای باز Majaess ۱۹۰ بطور کاملا شانسی یک خوشه دیگر را کشف کردیم. این خوشه جدید با حروف اول نام رهبر این گروه محققان «اش» نامگذاری شده است. داده‌های جمع آوری شده نشان میدهد که «اش-۱» یک خوشه دینامیکی آرام است که در فاصله حدود ۴۴۰۰ سال نوری از زمین واقع شده است.

169803974

بر اساس مقاله انتشار یافته، خوشه ستاره ای «اش-۱» یک شعاع محدودکننده در حدود ۲۸.۷ سال نوری دارد و جرم کلی آن ۴۵۵ جرم خورشید است. برآورد شده این خوشه ۶۳۰ میلیون سال قدمت داشته باشد و زمان آرامش آن (relaxation time) حدود ۲۵ میلیون سال برآورد شده است. ستاره‌شناسان موفق شدند۴۱۰ ستاره را که به احتمال زیاد عضو این خوشه هستند شناسایی کنند.

این محققان در نتیجه گیری خود خاطرنشان کردند خوشه اش-۱ و خوشه Majaess ۱۹۰ ممکن است یک منظومه یا سیستم دوتایی را شکل بدهند. اما رصد دقیق‌تر این خوشه‌ها برای تایید این فرضیه مورد نیاز است.

منبع: ایرنا
دیدگاه
آخرین اخبار