مقایسه آماری غرقشدگی در ایران و اروپا؛ خزر و خلیج فارس مرگبارترین آبهای ایران هستند
تابستان که معمولا با تعطیلات طولانیمدت تحصیلی و کاری گره خورده، به دلیل گرمای هوا اغلب با اوج فعالیتهای آبی، بویژه شنا در آبهای ساحلی همراه است که در عین حال خطر افزایش موارد غرق شدن افراد را نیز به همراه
یورواستات، اداره آمار کمیسیون اروپا در گزارشی شمار مرگ و میرهای ناشی از غرق شدن و به زیر آب رفتن شهروندان در اتحادیه اروپا را طی سال ۲۰۲۱ میلادی ۵ هزار و چهار مورد اعلام کرده که این میزان در مقایسه با سال قبل از آن حدود ۵۳۲ مورد رشد نشان میدهد.
سهم مرگهای ناشی از غرق شدن از کل مرگهای تصادفی نیز از ۲.۹ درصد در سال ۲۰۲۰ به ۳.۱ درصد در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است.
با این حال، این سهم به طور قابل توجهی پایینتر از ۴.۲ درصد ثبت شده در سال ۲۰۱۱ است که نشان میدهد که این میزان طی ۱۰ سال پیش از آن روند کاهشی تقریباً ثابتی داشته است.
نمودار روند کاهش و افزایش موارد مرگ ناشی از غرقشدگی در کشورهای اروپایی طی سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۱
رومانی بیشترین مرگ ناشی از غرقشدگی را ثبت کرده است
بنا به آماری که یورواستات برای سال ۲۰۲۱ تهیه کرده، رومانی در میان دیگر کشورهای اتحادیه اروپا با ثبت حدود ۱۰۳۳ مورد، بیشترین تعداد مرگ و میر ناشی از غرق شدن و غوطهوری را گزارش کرده که این میزان ۲۱ درصد از کل مرگهای ناشی از غرق شدن در اتحادیه اروپا را به خود اختصاص میدهد.
بر اساس این آمار، فرانسه با ۶۵۳ مورد، لهستان با ۴۶۶ مورد و آلمان با ۴۵۷ مورد مرگ گزارش شده بر اثر غرقشدن در آبهای آزاد پس از رومانی در رتبههای بعدی قرار گرفته است.
در مقابل، لوکزامبورگ، مالت و قبرس به ترتیب با ثبت ۱، ۳ و ۹ مورد کمترین میزان مرگ ناشی از غرق شدن را در سال ۲۰۲۱ میلادی به نام خود ثبت کردهاند.
میزان مرگ و میر ناشی از غرقشدگی در کشورهای اروپایییورواستات
مردان بیش از زنان قربانی شدهاند
در همین سال، مرگهای ناشی از غرق شدن در بین مردان در اغلب کشورهای اتحادیه اروپا تقریباً بیش از دو برابر مرگهای مشابه در میان زنان بوده است.
تنها استثناها در این میان اتریش و مالت هستند که در اولی مرگ ۳۳ مرد و۱۹ زن بر اثر غرقشدگی گزارش شده و در دومی ۲ زن و یک زن به همین دلیل جان خود را از دست دادهاند.
رشد ۸ درصد مرگ ناشی از غرقشدگی در ایران
بر اساس گزارش رسانههای داخلی در ایران، شمار مرگ و میرهای ناشی از غرق شدگی در ایران به رغم هشدارهای مکرر سازمانهای امدادی دست کم ۸ درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ در این کشور رشد داشته است.
رئیس سازمان اورژانس ایران به تازگی در همین خصوص اعلام کرده است که در ۵ ماه نخست سال جاری حدود ۸۱۵ مورد غرق شدگی در کشور به ثبت رسیده است.
از میان این تعداد قربانی ۷۶۲ نفر ایرانی و ۵۳ نفر که ۷ درصد کل غرق شدگان را تشکیل میدهند، اتباع دیگر کشورها بودهاند.
بنا به این گزارش که بسیاری از رسانههای داخلی ایران به آن پرداختهاند استانهای مازندران، فارس و بوشهر به ترتیب با ثبت با ۸۷، ۷۰ و ۵۸ مورد، بیشترین مرگ و میر ناشی از غرق شدگی را در پنج ماه نخست سال جاری گزارش کردهاند.
به گفته رئیس سازمان اورژانس ایران: «خلیج فارس با ۸۴ مورد و دریای خزر با ۸۰ مورد بیشترین غرق شدگی در سواحل دریایی را داشته اند. همچنین استانهای خوزستان با ۲۵ مورد، آذربایجان غربی با ۲۴ مورد و گیلان با ۱۸ مورد، بیشترین غرق شدگی در رودخانهها را در کشور داشته اند.»
وی با استناد به آمار پزشکی قانونی اعلام کرد که از ابتدای سال ۸۴ تا پایان سال گذشته در محیطهای آبی کشور، ۲۰ هزار و ۵۵۵ نفر معادل سالانه حدود یک هزار و ۸۲ نفر بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست دادهاند.
سازمان جهانی بهداشت پیشتر غرق شدگی را عامل بیش از ۲.۵ میلیون مورد مرگ و میر قابل پیشگیری طی ۱۰ سال اخیر در دنیا اعلام کرده بود.