یک خبر مهم برای افرادی که کارت پایان خدمت ندارند
مدت خدمت سربازی براساس دکترین سیاسی، راهبردها، تهدیدات و موارد امنیتی تعیین میشود. سربازان برای حفظ امنیت و دفاع از کشور وجودشان الزامی است و بر همین اساس به کار گرفته میشوند.
کاهش مدت خدمت سربازی به ۱۴ ماه و تاکید بر مهارتآموزی، نشان از تحولی بزرگ در نظام وظیفه عمومی کشور دارد؛ این طرح نوین، ضمن کاهش بار خدمت سربازی بر دوش جوانان، فرصتهای شغلی بیشتری را برای آنها فراهم خواهد کرد.
تقی مهری؛ رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا به مناسبت آخرین روز از هفته دفاع مقدس که بهنام روز سرباز نامگذاری شده به نحوه سربازی در دوران مقدس اشاره کرد و گفت: براساس اطلاعات و آمارهای موجود از حدود چند میلیون رزمنده دفاع مقدس، ۵۰ درصد آنها سرباز بودند.
کاهش مدت سربازی
سردار مهری درباره کاهش مدت سربازی که در برنامه هفتم توسعه بهطور میانگین ۱۴ ماه عنوان شده، اظهار کرد: در حال حاضر، عرصه خدمت سربازی نسبت به قبل متفاوت شده است. در بحث بهرهگیری از وجود نخبگان در کشور با تدبیر ستاد کل نیروهای مسلح و فرمان و اجازه مقام معظم رهبری، بنیاد ملی نخبگان اسامی را به نیروهای کل و دانشگاه عالی معرفی میکند و در آنجا به عنوان گذراندن دوره سربازی این افراد طرحها و پروژههایی را ۱۲ تا ۱۸ ماهه انجام میدهند.
وی افزود: میتوانیم بگوییم که براساس برنامه هفتم توسعه، کاهش مدت سربازی بهطور میانگین ۱۴ ماه در حال حاضر هم اجرا میشود. امروز سربازان در منطقه ویژه مرزی ۱۴ ماه، در مناطق مرزی حدود ۱۵ ماه، افراد بومی ۲۱ ماه و کسانی که ۲۰۰ کیلومتر با محل سکونتشان فاصله دارند ۱۹ ماه خدمت میکنند.
در این میان کسر خدمت برای افراد متاهل تا دو ماه، برای کسانی که یک فرزند دارند ۳ ماه، برای فرزند دوم ۴ ماه و برای فرزند سوم ۵ ماه لحاظ شده است. اگر این کسری خدمتها را هم در نظر بگیریم میتوان گفت که میانگین خدمت سربازی به ۱۴ ماهی که در برنامه هفتم آمده نزدیک است. ضمن اینکه باید براساس جمعیت و آمایش سرزمین مدت خدمت سربازی را محاسبه کنیم.
مدت خدمت سربازی براساس دکترین سیاسی، راهبردها، تهدیدات و موارد امنیتی تعیین میشود. سربازان برای حفظ امنیت و دفاع از کشور وجودشان الزامی است و بر همین اساس به کار گرفته میشوند.
برنامه مهارتآموزی سربازان
سردار مهری در ادامه به برنامه مهارتآموزی سربازان اشاره کرد و گفت: طرحهای مهارتآموزی از جمله طرحهایی تحولی بود که به فرمان رهبر معظم انقلاب در یکی دو سال گذشته در دستور کار اجرایی و عملیاتی قرار گرفت. بر این اساس، قرارگاه مهارتآموزی سربازان تشکیل شد.
در این راستا دو کار انجام شد یکی اینکه آموزشهای مهارتی به سربازان داده شده که این آموزشها براساس تفاهمنامه بین ستاد نیروهای مسلح و دستگاههای دولتی از جمله وزارت کار، سازمان فنی وحرفهای، جهاد کشاورزی و وزارت علوم داده میشود. در ادامه به افراد گواهینامههایی داده میشود که پس از پایان خدمت میتوانند از تسهیلات بانکی هم استفاده کنند.
وی ادامه داد: ارائه تسهیلات بانکی به سربازان براساس تفاهم مشترک ستاد مشترک نیروهای مسلح و وزارت کشور انجام میشود. براساس این طرح، طی دو سال که گذشته بیش از ۲۵ هزار نفر براساس سهمی که بانک مرکزی برای بانکها مشخص کرده توانستند از تسهیلات بانکی ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومانی استفاده کنند. این طرح در سال ۱۴۰۳ برای حدود ۱۸ هزار سرباز در نظر گرفته شده است. این افراد میتوانند در سامانههای مربوطه ثبت نام کرده و از این تسهیلات استفاده کنند.