افزایش مصرف «حشیش» و «گل» در بین جوانان
استاد روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: حشیش، گل، ماریجوانا در بین جوانان زیاد و جایگزین نوع سنتی شده است و ایجاد حس کاذب برای آنها به وجود میآورد.
علی غلامی رئیس هیات مدیره کانون انجمنهای صنفی مراکز درمان سو مصرف مواد مخدر کشور در نشست خبری اظهارکرد: یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر با کد ملی در مراکز درمانی مراکز سو مصرف مواد مخدر ثبت شده و تحت درمان هستند.تولیت تأسیس کلینیک های سو مصرف مواد مخدر را ستاد مبارزه با مواد مخدر بر عهده وزارت بهداشت قرار داده و این وزارتخانه را بهعنوان مسئول تعیین کرده و عضوی از ستاد مبارزه با مواد مخدر است.
وی با بیان اینکه یک فرد معتاد حداقل ۱۰ نفر را با خود همراه میکند،گفت: ۹ هزار مرکز مربوط به ماده ۱۵ ترک اعتیاد در کشور فعال است. هیچوقت وزارت بهداشت سامانهای برای توزیع داروهای درمان مواد مخدر نداشته و میزان آن مشخص نیست.
در ادامه نشست خبری آذرخش مکری استاد روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد:زمانی شاهد محرکها بودیم که باعث افزایش تحرک میشدند و شاید برای افرادی که میخواستند شب تا صبحکار کنند اثری داشت اما مضر بود.
وی ادامه داد: حشیش، گل،ماریجوانا در بین جوانان زیاد شده و جایگزین نوع سنتی شده است و ایجاد حس کاذب برای آنها به وجود میآورد.هیچ ماده مخدری نمیتواند بازار را به طور کامل در دست گیرد و نیمهعمری دارد وقتی عوارض مشخص میشود فرد دیگر مصرف نمیکند.
مکری یادآور شد: اثرات اصلی حشیش و گل تقریباً یکی است.نوجوانی که دچار بیانگیزگی شده و بگوبخند ندارد، انزوا طلب و درونگرا شده که این سناریوی جدی برای نوجوان و خانواده است.
وی تصریح کرد: اینکه همه مشکلات را بر گردن مواد مخدر بیندازیم درست نیست؛درصورتیکه تغییر نگرش ها،معاشران چ اهداف زندگی سناریوی بدخیم اعتیاد فرد را ایجاد میکند.
مکری متذکر شد: یکی از متهمان اعتیاد به مواد مخدر گل و حشیش است اما تنها علت اعتیاد نیست بلکه مشکلات فردی،اجتماعی و اقتصادی و...بسیار دخیل هستند.
آرمین محمدی،عضو هیات مدیره کانون مراکز ترک سو مصرف اعتیاد تأکید کرد: گل و حشیش اثرات مثل هم دارد،درحالیکه جوانان گل را بهعنوان یک ماده خوشنام تلقی کرده و ترویج پیدا می کند اما این تصور کاملاً اشتباه است.آموزش و پرورش اجازه صحبت کردن ما درباره اعتیاد به مواد مخدر در مدارس را نمی دهد.
محمدی تصریح کرد:یکی از دلایل ارجاع افراد معتاد به عطاری ها عدم پروتکل مناسب در کلینیک های ترک اعتیاد است؛ در حالی که آنقدر که با مراکز ترک اعتیاد برخورد می شود آیا با عطاری ها برخورد شده است؟
وی با انتقاد به نشت داروهای ترک اعتیاد در بیرون از مجموعه مراکز درمانی ترک اعتیاد و در عطاری ها،افزود:چرا با نشت مواد دارویی ترک اعتیاد در عطاری ها برخورد نمی شود.
شهرام شمس عضو انجمن پزشکان عمومی کشور و فعال در حوزه درمان اعتیاد در این نشست اظهار کرد:حدود ۲ میلیون نفر معتاد تحت درمان مراکز ترک اعتیاد قرار دارند.
وی ادامه داد:فردی که به ما برای درمان مراجعه می کند هزینه مصرف مخدر ماهانه اش ۹ میلیون تومان است؛با توجه به اینکه دو میلیون نفر به مراکز ترک اعتیاد مراجعه می کنند که این مراکز با فعالیت های درمانی خود سالانه از توزیع ۲ هزار تن مواد مخدر در جامعه را جلوگیری می کند.